Село с кампания "висящ хляб"

  • 27 март 2013 09:35

  • 2127
  • 2
Село с кампания "висящ хляб"
©

През последните месеци в някои от по-малките населени места е зачестила търговията на разсрочено плащане в хранителните магазини. В казанлъшкото село Розово само за няколко дни се е увеличил списъка на хората, дължащи пари за закупена храна. Обикновено сумите са от 3 до 10 лева. Жителите на Розово считат, че с новата инициатива "висящ хляб" ще могат да помогнат на крайно нуждаещите се.

В магазина на Стефан Овчаров в Розово от няколко месеца драстично са се увеличили хората, които купуват на вересия. Казва, че от август миналата година се пазарува все по-малко, предаде БНТ.

"Хората пазаруват най-основното – сирене и то на грамове, не половин или 1 килограм, един хляб, две яйца, едно яйце", разказа Мария Христова.

Почти всеки ден идва някой, който няма пари и моли да му дам стока, която ще плати при първия удобен случай, казва търговец и го прави за да помогне.

"Досега не се е случвало някой да дойде и да покрие версията на някой друг, който има", споделя Стефан Овчаров.

Стефан приветства идеята за "висящ хляб" и смята да го направи като лично ще следи хлябът да отива при нуждаещите се. И жители на селото също са готови да отделят от пенсията си, за да помогнат на бедните.

"Много бедни, много гладни, имам ли възможност, ще се включа", заяви Иванка Кисьова.

От магазина казаха, че ще продължат да дават на вересия и още днес ще поставят началото на "висящата" стока.

Последвайте канала на

2127 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Концлагер за евтина работна ръка

2016.05.12 | 19:27

2
Здравейте лагерници, България стана концлагер за евтина работна ръка. Хляб и водица е достатъчно да събереш сили и да заработиш за печалбата на Големеца бил той от Стокхолм или от Плевен. Поршета и Бентлита не се купуват така лесно за нула време. Бойко, Станишев, Доган, Яне и Мегленчето ще се избият кой да излиже евро задника. Но посоката е дадена от горе и е ясна. 7 милиона мърши да работят от сутрин до вечер за храна и вода. Кажи им че са бедни защото са прости и им вземи златото и петрола от земните недра, повтарай им че са прости и нищо не могат да направят дай им някое парцалче Секонд Хенд и канцерогенни смеси от цветните супермаркети.
donika50

2013.03.31 | 11:55

1
В нашето и други села,където хората се познават,пазаруването на вересия започна веднага след 10.10.89г.След заплата и пенсия се издължават.Но преди Десети ноември такова чудо не познавахме.И циганите плащаха веднага.Ако знаехме, но народа кой го пита.Дойде Българската пролет,сложихме мартеници,щърелите отлетяха,но ние все сме тук.

Добави коментар

Водещи новини